Košík
Váš košík je prázdný.
{{ item.count }}×
{{ eshop.cart.itemRemoveText(item) }}
Celkem
{{ eshop.cart.total() }},-
„V knize jsou kromě receptů i poznatky, co je kvalitní potravina, jak to dělali naši předkové. Chtěla jsem zjistit, jestli se jde podívat na zemědělství tak, abychom neničili přírodu, hospodařit jinak. A jde to, na celé planetě máme enviromentální problémy,“ říká herečka a moderátorka Herbáře Kateřina Winterová. Vyšla jí kniha Jíst a žít, s podtitulem „moderní kuchařka na dalších sto let“. Vycházela z prvorepublikových a dřívějších knih.
„Zahrádkářství je postižené dobou komunistického temna. Lidi se ve vyspělých zemích bojí utrhnout jablko na zahradě, protože si nejsou jisti, jestli je to v pohodě, myslí si, že jablko ze supermarketu je to pravé. Přestáváme se stydět za tetu na Moravě, skončil trend hlavně nic ‚domácího‘,“ vysvětluje Winterová.
Naprožívá žádný stresový přístup k jídlu. „Je pro mě přirozeností jíst bio vypěstované potraviny, je to pro mě přirozenost. Jde o to si určit priority, nemám ráda stresování se. Zároveň ráda mlasám, Češky jsou pekařky. Chtěla jsem vymyslet recepty, které budou zdravější. Když si chci udělat nějaký recept, tak hodně ubírám cukru a snažím se vpašovat nějakou zeleninu.“
Šestá řada Herbáře odstartovala před pár dny, nyní bez Lindy Rybové. „Už jsem měla praxi z minulých řad, kdy jsem byla sama, veškerá pozornost je upřena na mě, musím se snažit dvakrát víc,“ přiznává herečka.
Jak ovlivnil život Kateřině Winterové pořad Herbář? Jaké jsou recepty v knize? Co si myslí o problematice dovozu avokád? Jak donutit děti jíst zdravé potraviny?
Zjistili jsme, že zřejmě používáte technologii AdBlock, která blokuje zobrazování reklam na našich stránkách. Chápeme, že reklamy mohou být nepříjemné, ale televize XTV je financována především z reklam. Chcete-li sledovat bezplatně, vypněte si prosím nejprve AdBlock na svém zařízení.
Sledování bez reklam vám nabízíme v rámci předplatného XTV Premium.