×

Další video: „Člověk v tísni školí za naše peníze v zahraničí lidi o občanské společnosti. To je nepřijatelné a podvratné vměšování.“ – říká poslanec a bývalý diplomat Jiří Kobza.

Countdown
Zrušit

"Lidé z vyspělých zemí se bojí utrhnout jablko na zahradě. Myslí si, že to pravé je jen ze supermarketu..." říká moderátorka Herbáře Kateřina Winterová

„V knize jsou kromě receptů i poznatky, co je kvalitní potravina, jak to dělali naši předkové. Chtěla jsem zjistit, jestli se jde podívat na zemědělství tak, abychom neničili přírodu, hospodařit jinak. A jde to, na celé planetě máme enviromentální problémy,“ říká herečka a moderátorka Herbáře Kateřina Winterová. Vyšla jí kniha Jíst a žít, s podtitulem „moderní kuchařka na dalších sto let“. Vycházela z prvorepublikových a dřívějších knih.

„Zahrádkářství je postižené dobou komunistického temna. Lidi se ve vyspělých zemích bojí utrhnout jablko na zahradě, protože si nejsou jisti, jestli je to v pohodě, myslí si, že jablko ze supermarketu je to pravé. Přestáváme se stydět za tetu na Moravě, skončil trend hlavně nic ‚domácího‘,“ vysvětluje Winterová.

Naprožívá žádný stresový přístup k jídlu. „Je pro mě přirozeností jíst bio vypěstované potraviny, je to pro mě přirozenost. Jde o to si určit priority, nemám ráda stresování se. Zároveň ráda mlasám, Češky jsou pekařky. Chtěla jsem vymyslet recepty, které budou zdravější. Když si chci udělat nějaký recept, tak hodně ubírám cukru a snažím se vpašovat nějakou zeleninu.“

Šestá řada Herbáře odstartovala před pár dny, nyní bez Lindy Rybové. „Už jsem měla praxi z minulých řad, kdy jsem byla sama, veškerá pozornost je upřena na mě, musím se snažit dvakrát víc,“ přiznává herečka. 

Jak ovlivnil život Kateřině Winterové pořad Herbář? Jaké jsou recepty v knize? Co si myslí o problematice dovozu avokád? Jak donutit děti jíst zdravé potraviny? 

Komentáře

Další videa
Načíst další Paráda! Došli jste až na konec.