Našli jsme {{ search.data.length }} vide{{ search.suffix() }} pro "{{ search.termshow }}":

Pro výraz "{{ search.termshow }}" jsme bohužel nic nenašli.

×
×

"Lidé z vyspělých zemí se bojí utrhnout jablko na zahradě. Myslí si, že to pravé je jen ze supermarketu..." říká moderátorka Herbáře Kateřina Winterová

Publikováno 22.12.2018 v 10:00
Kateřina Winterová – herečka

„V knize jsou kromě receptů i poznatky, co je kvalitní potravina, jak to dělali naši předkové. Chtěla jsem zjistit, jestli se jde podívat na zemědělství tak, abychom neničili přírodu, hospodařit jinak. A jde to, na celé planetě máme enviromentální problémy,“ říká herečka a moderátorka Herbáře Kateřina Winterová. Vyšla jí kniha Jíst a žít, s podtitulem „moderní kuchařka na dalších sto let“. Vycházela z prvorepublikových a dřívějších knih.

„Zahrádkářství je postižené dobou komunistického temna. Lidi se ve vyspělých zemích bojí utrhnout jablko na zahradě, protože si nejsou jisti, jestli je to v pohodě, myslí si, že jablko ze supermarketu je to pravé. Přestáváme se stydět za tetu na Moravě, skončil trend hlavně nic ‚domácího‘,“ vysvětluje Winterová.

Naprožívá žádný stresový přístup k jídlu. „Je pro mě přirozeností jíst bio vypěstované potraviny, je to pro mě přirozenost. Jde o to si určit priority, nemám ráda stresování se. Zároveň ráda mlasám, Češky jsou pekařky. Chtěla jsem vymyslet recepty, které budou zdravější. Když si chci udělat nějaký recept, tak hodně ubírám cukru a snažím se vpašovat nějakou zeleninu.“

Šestá řada Herbáře odstartovala před pár dny, nyní bez Lindy Rybové. „Už jsem měla praxi z minulých řad, kdy jsem byla sama, veškerá pozornost je upřena na mě, musím se snažit dvakrát víc,“ přiznává herečka. 

Jak ovlivnil život Kateřině Winterové pořad Herbář? Jaké jsou recepty v knize? Co si myslí o problematice dovozu avokád? Jak donutit děti jíst zdravé potraviny? 


Komentáře

Starší videa
{{ core.jeVicVideiText }}