Košík
Váš košík je prázdný.
{{ item.count }}×
{{ eshop.cart.itemRemoveText(item) }}
Celkem
{{ eshop.cart.total() }},-
„Jsem celoročně vánočně naladěn, s manželkou jsme se poněmčili a svátky bereme jako volno, hodně volna, odpočinku a ten stres vynecháváme. Češi mají tradici, že musí každoročně zabít milion kaprů, ale Němci jedí ryby celý rok a na Štědrý den si dají husu nebo buřt, stromeček jsem neviděl, že by někdo měl,“ říká známý kuchař a moderátor Jiří Babica.
U vánočního cukroví je důležité, jakým způsobem je připravováno. „Moje matka to dělá podle sto let starého receptu, na gram přesně. Dá to na 7 minut do trouby, pak to vytáhne a v tomto okamžiku to dává do rozpuštěného másla a obaluje to ve vanilkovém cukru. V puse se to poté rozplyne. Čím více si to sedne, tím líp.“
„Dělá ještě výborné ořechové, znám výbornou kombinaci. Když si člověk dá do pusy ten vanilkový s ořechovým a lineckým najednou, tak vznikne neuvěřitelná chuť,“ popisuje kuchař. Na Nový rok si Jiří Babica dělá slepičí polívku s játrovými nočky. „Když člověk někde paří, tak je to nejlepší, co může být. Pak už nic, jen pro děti něco uděláme. Pak zalehneme a pustíme si pohádku,“ říká.
„Ledvinka byla kuchařská záležitost, kterou nikdo neviděl. Když někdo přivezl telecí ledvinu, vždychni byli paf. Udělali jsme si ji narychlo, na kousky s cibulkou nebo slaninou. K tomu chleba nebo bagetku,“ doporučuje Babica.
Jaké jsou rozdíly mezi Vánocemi v Česku a Německu? Jak udělat ten nejlepší bramborový salát? A s jakými triky a dalšími recepty se svěřil?
Zjistili jsme, že zřejmě používáte technologii AdBlock, která blokuje zobrazování reklam na našich stránkách. Chápeme, že reklamy mohou být nepříjemné, ale televize XTV je financována především z reklam. Chcete-li sledovat bezplatně, vypněte si prosím nejprve AdBlock na svém zařízení.
Sledování bez reklam vám nabízíme v rámci předplatného XTV Premium.