Našli jsme {{ search.data.length }} vide{{ search.suffix() }} pro "{{ search.termshow }}":

Pro výraz "{{ search.termshow }}" jsme bohužel nic nenašli.

×
×

Takto se dělá ten nejlahodnější bramborový salát. Jiří Babica radí, jak se připravit na Vánoce

Publikováno 21.12.2018 v 08:00
Jiří Babica - kuchař a moderátor

„Jsem celoročně vánočně naladěn, s manželkou jsme se poněmčili a svátky bereme jako volno, hodně volna, odpočinku a ten stres vynecháváme. Češi mají tradici, že musí každoročně zabít milion kaprů, ale Němci jedí ryby celý rok a na Štědrý den si dají husu nebo buřt, stromeček jsem neviděl, že by někdo měl,“ říká známý kuchař a moderátor Jiří Babica. 

U vánočního cukroví je důležité, jakým způsobem je připravováno. „Moje matka to dělá podle sto let starého receptu, na gram přesně. Dá to na 7 minut do trouby, pak to vytáhne a v tomto okamžiku to dává do rozpuštěného másla a obaluje to ve vanilkovém cukru. V puse se to poté rozplyne. Čím více si to sedne, tím líp.“

„Dělá ještě výborné ořechové, znám výbornou kombinaci. Když si člověk dá do pusy ten vanilkový s ořechovým a lineckým najednou, tak vznikne neuvěřitelná chuť,“ popisuje kuchař. Na Nový rok si Jiří Babica dělá slepičí polívku s játrovými nočky. „Když člověk někde paří, tak je to nejlepší, co může být. Pak už nic, jen pro děti něco uděláme. Pak zalehneme a pustíme si pohádku,“ říká. 

„Ledvinka byla kuchařská záležitost, kterou nikdo neviděl. Když někdo přivezl telecí ledvinu, vždychni byli paf. Udělali jsme si ji narychlo, na kousky s cibulkou nebo slaninou. K tomu chleba nebo bagetku,“ doporučuje Babica. 

Jaké jsou rozdíly mezi Vánocemi v Česku a Německu? Jak udělat ten nejlepší bramborový salát? A s jakými triky a dalšími recepty se svěřil?


Komentáře

Starší videa
{{ core.jeVicVideiText }}