Košík
Váš košík je prázdný.
{{ item.count }}×
{{ eshop.cart.itemRemoveText(item) }}
Celkem
{{ eshop.cart.total() }},-
„Na štědrý den máme v restauraci plno. Manželka doma připravuje bramborový salát a řízky a já o půl šesté jedu domů,“ popisuje svůj vánoční den Jiří Král, šéfkuchař v nejvýše položené restauraci v Praze, v restauraci Aureole. „Na kapra je lidi těší, je to stále velká tradice. Další dny je potřeba něco na odlehčení. Mezi svátky můžeme drůbež, čočku pak na Nový rok.“
Sušené ovoce bylo prý v dřívějších dobách typické v celé Evropě. „První pokrm z kapra byl u nás 'kapr načerno', což je vlastně se švestkovou omáčkou. Kapr se dělal jako slano-kyselý a omáčka sladká.“
„Podávat šneky v restauracích je tradice už za dob první republiky. Lidé si dali v restauraci šneka a doma potom kapra,“ vysvětluje úspěšný šéfkuchař.
Zdeněk Pohlreich podle něj pozvedl gastronomický průmysl. „Získal mediální pozornost a využil jí.“
Nejvíce jej uchvátila asijská kuchyně. „Francouzská kuchyně je základ moderní gastronomie. Když ji nakombinujete s asijskou, vznikají úžasné věci.“
Jak se připravuje a konzumuje šnek a proč je to velká chuťovka? Jaké je nejlepší vánoční cukroví? Proč chutná zelí v Praze a v Brně jinak? A co je největší hit v restauraci Aureole?
Zjistili jsme, že zřejmě používáte technologii AdBlock, která blokuje zobrazování reklam na našich stránkách. Chápeme, že reklamy mohou být nepříjemné, ale televize XTV je financována především z reklam. Chcete-li sledovat bezplatně, vypněte si prosím nejprve AdBlock na svém zařízení.
Sledování bez reklam vám nabízíme v rámci předplatného XTV Premium.