Našli jsme {{ search.data.length }} vide{{ search.suffix() }} pro "{{ search.termshow }}":

Pro výraz "{{ search.termshow }}" jsme bohužel nic nenašli.

×
×

"Jahody, pepř a sůl. Chutná to skvěle..." říká šéfkuchař Jiří Král

Publikováno 11.června v 08:00
Jiří Král - šéfkuchař

„Trendem ve zdravých pokrmech je chřest. Lidi to mají rádi, je to zdravé a dá se to použít jako hlavní chod, i jako přílohu. Studená polévka může nahrazovat předkrm. Opravdu osvěží,“ říká Jiří Král, šéfkuchař nejvýše položené restaurace v Praze, restaurace Aureole. Vaří už třicet let. „U nových brambor je důležité mít české, nebo evropské. Nikdy nekupovat brambory z teplých krajů.“

„Svíčkovou jí asi 99 procent Čechů, je to číslo jedna, pak je rajská omáčka. Koprovka je padesát na padesát, horší je na tom pak už jenom křenovka,“ mluví o svých zkušenostech šéfkuchař. Sladkokyselé chutě omáček Češi mají rádi. „Řízek nezklame nikdy, ani dietáři jím nepohrdnou.“

Houby jinde v Evropě prý nesbírají. „Číňani mají podobný biom jako my, ale mají tam problém, že houby tam nevodí.“ Lidé si radši zajdou do restaurace, protože nemají čas je sami sbírat.

Jaké jsou poslední trendy v jídle? Proč jsou oblíbenou specialitou jahody s pepřem a solí? Je grilování stále moderní? Co je to „kokosový popel“? A jaký recept šéfkuchař odhalil?


Komentáře

Starší videa
{{ core.jeVicVideiText }}