„České odborné školství je ubíjející. Je to alarmující situace. V Rakousku si nejprve musíte najít praxi, pak až školu. Kečup mám také rád a nejlepší kuchař byl Joël Robuchon.“ – říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Je to tak, že kdo se dívá na všechny díly Ano, šéfe, mohl by provozovat hospodu? Proč tak v televizi zneuctil kečup? Existuje možnost zlepšení kvality na tuzemských kuchařských učilištích? A jak to chodí v zahraničí? Je dobré, když lidé amatéři vaří doma podle citu? Existuje kuchař, ke kterému Zdeněk Pohlreich vzhlíží?

„V televizi se občas snažíme říct nějaká moudra, ale stále si myslím, že to nestačí, protože hospoda je tak komplexní a složitá věc, že pouze z televize se okoukat nedá, jak ji provozovat. Když se dívám v televizi na tenis, také si říkám, už vím, jak na to, pak si stoupnu na kurt, a je to úplně jiné.“ – říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

► Doporučujeme YouTube – Xaver Live.

„Chtěl bych říct, že kečup mám také rád. V televizi jsem bojoval proti kečupu jako základu pro vaření. Kečup patří na hranolky, na hamburgery, ale jako přísada.“ – říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich s tím, že jeho nejvějším kuchařským idolem byl Joël Robuchon.

► Projekt internetové nezávislé televize XTV můžete podpořit zde.

zdenek-pohlreichgastronomiejoel-robuchonkecup
Další videa
Načíst další Paráda! Došli jste až na konec.