×

Další video: Na Česko se valí zkáza z EU. Máme se nechat vykopnout?

Countdown
Zrušit
×

„Největším hitem je a vždy bude pistáciová zmrzlina, vanilka je až na desátém místě. Italové jsou zcela unikátní, ve svém životě berou vážně jenom jídlo.“ – Jan Hochsteiger

V dubnu 2015 otevřel v centru Prahy italské řemeslné zmrzlinářství Crème de la Crème. Kdy měl naposledy vyhlášený zmrzlinář Jan Hochsteiger zmrzlinu? Co je teď největší šlágr v jeho oboru? Jak často zmrzliny zkouší vytvářet? Existuje zmrzlina, kterou objevil jenom on? A s čím se návštěvníci seznámí v zmrzlinářském muzeu?

„Zmrzlinu jsem měl naposledy dneska dopoledne.  Měl jsem schůzku s jedním Italem z Rimini, řešili jsme nějaké obchodní věci, tak jsme samozřejmě jedli zmrzlinu. Byli jsme ve zmrlinárně a já se chci pochlubit kolegům, co máme nového. Takže dnes dopoledne jsem měl hned několik zmrzlin.“ – popisuje Jan Hochsteiger.

„Největší hit je, vždycky byl a zřejmě bude pistáciová zmrzlina. Potom dlouho nic, pak je mango a vanilka je na nějakém desátém místě.“ – říká Jan Hochsteiger s tím, že nové zmrzliny zkouší vytvářet ve výrobně každou středu.

► Doporučujeme YouTube – Xaver Live.

„Pistáciová zmrzlina je také nejdražší.“ – pokračuje  Jan Hochsteiger. „Když ji děláte kvalitně, používáte dobré pistácie, což je ideálně region Bronte na Sicílii, tak tam se pohybujete u kila pasty někde mezi dvěma až třemi tisíci korun.“

► Projekt internetové nezávislé televize XTV můžete podpořit zde.

jan-hochsteigerzmrzlinarzmrzlinazmrzlinarnarucni-vyroba-zmrzlinyprumyslova-vyroba-zmrzlinyitalieitalska-zmrzlinapistaciova-zmrzlinacreme-de-la-cremeremeslna-vyroba-zmrzlinymuzeum-zmrzlinyxaverx-talkxtv
Další videa
Načíst další Paráda! Došli jste až na konec.