Košík
Váš košík je prázdný.
{{ item.count }}×
{{ eshop.cart.itemRemoveText(item) }}
Celkem
{{ eshop.cart.total() }},-
Khanh Ta se narodil v Jilemnici, ale svůj původ nezapře. V Praze lidem jako spolumajitel několika restaurací a šéfkuchař odkrývá krásu a jedinečné chutě vrcholné vietnamské kuchyně. Má však přehled o tom, kolik českých restaurací je ve Vietnamu? A je vůbec možné, aby místnímu Vietnamci chutnala svíčková, guláš nebo karbanátek? Existuje něco z české kuchyně, co by Vietnamec neocenil? Čím si lze vysvětlit celosvětový úspěch asijské kuchyně? A jak náročná je příprava vietnamských pokrmů?
„Kolik je ve Vietnamu českých restaurací, je zajímavá otázka. Nikdy jsem nad ní nepřemýšlel. Čirou náhodou jsem ale četl jeden článek, jehož název si už nepamatuji. Vím však minimálně o jedné české restauraci ve Vietnamu, kde se normálně připravuje svíčková a knedlíky – jde o klasickou českou restauraci.“ – říká Khanh Ta.
„V Čechách žije velká vietnamská komunita, takže máme vyzkoušené, která česká jídla jim chutnají více a která méně. Z toho mohu usoudit, že by se česká restaurace mohla ve Vietnamu v pohodě uživit. Velmi populární je knedlo vepřo zelo, protože se v něčem podobá vietnamské kuchyni – obsahuje kyselé zelí, tučný bůček a sacharid, který to všechno zaobalí.“ – pokračuje Khanh Ta.
► Doporučujeme YouTube – Xaver Live.
A podotýká: „A samozřejmě ještě řízek – a to na jakýkoli způsob. Vietnamci jedí skoro všechno, ale podle mých zkušeností není například svíčková až tak populární. Jinak si ale nemyslím, že by existovalo české jídlo, které by Vietnamcům vyloženě nechutnalo.“
► Projekt internetové nezávislé televize XTV můžete podpořit zde.
Zjistili jsme, že zřejmě používáte technologii AdBlock, která blokuje zobrazování reklam na našich stránkách. Chápeme, že reklamy mohou být nepříjemné, ale televize XTV je financována především z reklam. Chcete-li sledovat bezplatně, vypněte si prosím nejprve AdBlock na svém zařízení.
Sledování bez reklam vám nabízíme v rámci předplatného XTV Premium.